maanantai, 7. elokuu 2006
Nakkikastike ja perunasose
500 g HK:n aitoja nakkeja
1 iso sipuli
Tlkka öljyä/nokare voita paistamiseen
Noin 3 rkl vehnäjauhoja
Vettä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl sinappia
2 rkl lihafondia
Rouhittua mustapippuria
Paista silputtu sipuli rasvassa, lisää pilkotut nakit ja ruskista. Ripottele vehnäjauhot sipulin ja nakkipalojen päälle, sekoita ja anna jauhojen ruskistua hieman. Lisää kylmää vettä, anna kiehua pikkuisen, lisää vettä jos kastike jää liian paksuksi. Lisää tomaattipyre, sinappi, lihafondi (tai lihakuutio) ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, tai niin kauan että sipulit ovat kunnolla pehmenneet. Nauti perunasoseen kanssa.