lauantai, 14. huhtikuu 2007
Pikainen mango-passionmousse kakku
Mutta tuohon mousseen kyllä kannattaisi lisätä muutama liivatelehti jotta se hyytyisi hieman. Ja päällä oleva Flora Vispi oli varmaan lämmentynyt kauppareissullamme sen verran että sitä en saanut vaahdotettua kunnolla. Niin ja vielä noi kirjaimet jotka tein marsipaanista, eihän niistä tullut oikein kivannäköisiä...
Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos vaahtoon varovasti sekoitellen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulla uunipellille ja paista 250 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Vahdi uunia, pohja kärähtää tässä lämpötilassa helposti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Kumoa pohja kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Kostutukseen:
Keltaista laimennettua sekamehua
Jaa kääretorttupohja kahteen osaan ja kostuta molemmat osat.
Täyte:
100 g omenamarmeladia
1 pussi Blå Bandin mango-passionmoussea
1 1/2 dl kylmää maitoa
Valmista mousse, vatkaa jauhe ja maito sähkövatkaimella ja anna seistä jääkaapissa vähän aikaa (lisää halutessasi muutama sulatettu liivatelehti) Levitä marmeladia toisen pohjan päälle. Levitä marmeladin päälle moussea ja nosta toinen pohjapalanen päälle.
Päälle:
1 purkki Flora Vispiä
Ripaus sokeria
Sitruunamelissan lehtiä
Marsipaanista tehtyä kirjaimia, muoteilla otettuja
Vatkaa Flora Vispi ja ripaus sokeria vaahdoksi ja levitä/pursota kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.