Isälle tein synttärikakuksi tällaisen Hälge-kakun. Välissä Kinuskikissalta löydetty kinuski-puolukkatäyte joka oli muuten hurjan hyvää vaikka sitä kovasti epäilin.

 

1239119361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kakussa on:

 

4 munan vaalea kakkupohja

 

Kostutus vaniljamaidolla


Kinuskikissan kinuski-puolukkatäyte:

 

(Ohje kopioitu suoraan Kinuskikissalta)

 

4 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
100 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä
¼ dl vettä
75-100 g sokeroimattomia puolukoita

00aa2.jpg

Laita puolet kermasta (2 dl) kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa). Kastikkeen on hyvä olla täysin kylmää - laita tarvittaessa vielä hetkeksi jääkaappiin (kastikkeen voi hyvin tehdä jääkaappiin jo etukäteen valmiiksi).

Vaahdota toinen puolikas kermasta (2 dl). Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta sähkövatkaimella täydellä teholla, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Seuraa tilannetta: lopeta vatkaaminen, jos kastikkeen rakenne muuttuu rakeiseksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan kostutetun pohjan päälle, ripottele pinnalle puolukat ja peitä ne lopulla täytteellä. Hyydytä jääkaapissa.

 

Täytettä tein tuplasatsin, eli kahteen väliin.

 

Päällä maalattu marsipaanilaatta.

 

Sivuilla Flora Vispi pursotukset.

 

1239119389_img-d41d8cd98f00b204e9800998e