Meidän kylän suomenruotsalainen Marttayhdistys täytti komeat 90 vuotta ja minä sain kunnian tehdä Martoille kakun! =) Äitini tilauksen teki ja halusi kakun pintaan maalattu sen vanhan ja alkuperäisen logon, uskookaa pois että se uusi moderni kukka olisi ollut helpompi tehdä... ;-)

 

 

 

 

Pohja on tämä Ullan 7 munan kakkupohja, kuten esimerkiksi tässä, klik.

 

Kakku on täytetty kahdella eri täytteellä, mustikkamoussella johon ohjetta sovelsin itse monista muista ja toiseen väliin tuli valkosuklaamousse joka taisi olla Hellapoliisin alunperin (vaidoin appelsiinimehun veteen).

 

Mustikkamousse:

 

6 liivatelehteä

Purkki (2,5 dl) Flora Vispiä

Purkki (250 g) maitorahkaa

200 g pakastemustikoita

Tilkka vettä

2 dl sokeria

Vaniljasokeria

Toinen tilkka vettä (kuumaa)

 

Liuota liivatelehdet noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vatkaa vispi ja sekoita joukkoon rahka. Laita kattilaan mustikat, tilkka vettä ja sokeri. Keittele seosta hetken, niin kauan että jäiset mustikat ja sokeri sulaa. Soseuta mustikat sauvasekoittimella, anna hieman jäähtyä ja lisää ripaus vaniljasokeria. Yhdistä vaahto ja mustikkaseos. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumavesitilkkaan. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mustikkavaahtoon.

 

Valkosuklaamousse:

 

5 liivatelehteä

2 munaa

½ dl sokeria

2,5 dl Flora Vispiä

200 g valkosuklaata

Tilkka kuumaa vettä

 

Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös Flora Vispi vaahdoksi. Sulata suklaa varovaisesti ja yhdistele muna-sokerivaahto, vispivaahto ja sulatettu valkosuklaa. Liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada liivatteet vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

 

Kakku on kostutettu vaniljamaidolla.

 

Maalattu laatta on värjättyä marsipaania. Kukat ovat samasta marsipaanista. Lehdet vihreäksi värjättyä marsipaania.

 

Marsipaanin alla ohut voi-sokerikreemi kerros.

 

Pursotukset Flora Vispiä johon on sekoitettu hiukan vanilliinikreemijauhetta (rahka olisi ollut valkoinen!)

 

 

Loppujen lopuksi olen aika tyytyväinen kakkuun vaikka kaikki ei (tälläkään) kertaa mennyt putkeen. Esimerkiksi se että vaikka kuinka maalasin valkoisella värillä niin aina kuva vaan muuttui vaaleansiniseksi kun kuivui. Ja kermapursotukset (jotka ovat Flora Vispiä) näyttää ylivatkatulta kermalta. Vispi ei millään halunnut tulla oikeaan muotoonsa ja jääkaapista ei tietenkään löytynyt rahkaa joten lisäsin hieman vanilliinikreemijauhetta siihen joka veti sen kellertäväksi.