Pakkopulla blogista löytyi tällainen ohje missä makaronit lisätään laatikkoon ilman keittämistä, kuulosti sen verran jänskältä että oli pakko kokeilla. Tein laatikon melko samalla ohjeella kuin Anja oli tehnyt, lisäsin myös yhden raastetun palsternakan joukkoon. Niin ja minä käytin ihan tavallista sika-nauta jauhelihaa, täysjyväpastaa ja tavallista kevytmaitoa. Taisin laittaa hiukan liian paljon pastaa vuokaan koska lopputulos oli kuivahko vaikka hyvänmakuinen kylläkin.

289156.jpg

Ohje löytyy siis täältä.

289154.jpg

Sitruunaiset hölskytyskurkut:

1 tuorekurkku

Silputtua tilliä

Ripaus suolaa

Ripaus sokeria

Puolikkaan sitruunan mehu

1/2 -1 korkillinen etikkaa

Loraus vettä

Viipaloi (kuori ensin jos haluat) kurkku ohueiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kannelliseen purkkiin tai vastaavaan ja lisää muut aineet. Laita kansi päälle ja hölskytä/ravista purkkia jotta maut sekoittuvat. Tarkista maku, kannattaa laittaa aineksia vaan ihan vähän ensiksi ja sitten lisätä. Anna maustua jääkaapissa jonkun aikaa.