Ohje tähän oikein hyvään jäätelöön löytyi kirjasta "100 % Choklad" jonka Barbro Lönnegren on kirjoittanut. Pikkuisen muokkasin ohjetta ja tein näin:

1319282.jpg

250 g mascarponejuustoa

2 1/2 dl maitoa

200 g taloussuklaata

1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

Noin 150 g vaahtokarkkeja

Laita mascarponejuusto kulhoon. Lämmitä maito ja sulata siihen suklaa varovasti. Kaada suklaamaito mascarponen sekaan ja lisää sokeri, vatkaa seosta sileäksi.
Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset suklaa-juustomassan sekaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja käännä vaahto varovasti suklaa-juustoseokseen.
Leikkaa vaahtokarkit pieniksi paloiksi ja lisää ne seokseen.
Kaada seos kakkuvuokaan (vetoisuus 1 1/2 litraa) Laita vuoka pakastimeen ainakin 4 tunniksi. Käy välillä sekoittamassa seosta, vaahtokarkit tahtovat nousta seoksen pinnalle.
Ota jäätelö pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua ja kasta vuoka kuumaan veteen saadaksesi jäätelön kumottua vuoasta.

Ensi kerralla ajattelin kokeilla tätä ohjetta siten että vaihdan mascarponen philadelphiajuustoon ja unohdan vaahtokarkit kokonaan. Sekaan voisi laittaa suklaapaloja... =)