maanantai, 9. lokakuu 2006
Porsaankyljykset ja lohkoperunat
Lohkoperunat:
Perunoita
1/2 dl öljyä
Raastettua valkosipulia
Mustapippuria
Kuivattua rosmariinia
Suolaa
Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat lohkoiksi ja laita lohkot kulhoon johon lisäät öljyn ja mausteet. Sekoita lohkoja kunnolla että mausteet tarttuvat niitten pintaan. Laita lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uuninkestävään vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa niin kauan että perunat ovat kypsiä (nämä olivat noin 40 minuuttia uunissa)
Porsaankyljykset:
Maustamattomia porsaankyljyksiä
Rasvaa paistamiseen
Suolaa ja pippuria
Kuivattua rosmariinia
Kastikkeeseen:
Lihan paistorasva pannulta
(Voita)
2 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl vettä (tai osa punaviiniä kuten tässä)
1 lihaliemikuutio
Musta- ja viherpippuria
1 tl sinappia
Kuivattua rosmariinia
Ota kyljykset ajoissa ulos jääkaapista huoneenlämpöön. Paista kyljyksiä molemmin puolin kuumalla pannulla, ripottele samalla päälle mausteita.
Tee kastike suoraan pannulle, nosta kyljykset sivuun siksi aikaa. Lisää voita pannulle jos tarvitsee. Ripottele vehnäjauhoja pannulle, ruskista ja lisää vesi samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa (lisää mahdollinen punaviini) ja lisää mausteet. Tarkista maku, lisää vettä tarvittaessa. Laita kyljykset takaisin pannulle kastikkeeseen ja anna muhia miedolla lämmöllä ainakin niin kauan että perunat ovat kypsiä.