214817.jpg

Lohkoperunat:

Perunoita

1/2 dl öljyä

Raastettua valkosipulia

Mustapippuria

Kuivattua rosmariinia

Suolaa

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat lohkoiksi ja laita lohkot kulhoon johon lisäät öljyn ja mausteet. Sekoita lohkoja kunnolla että mausteet tarttuvat niitten pintaan. Laita lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uuninkestävään vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa niin kauan että perunat ovat kypsiä (nämä olivat noin 40 minuuttia uunissa)

Porsaankyljykset:

Maustamattomia porsaankyljyksiä

Rasvaa paistamiseen

Suolaa ja pippuria

Kuivattua rosmariinia

Kastikkeeseen:

Lihan paistorasva pannulta

(Voita)

2 rkl vehnäjauhoja

4-5 dl vettä (tai osa punaviiniä kuten tässä)

1 lihaliemikuutio

Musta- ja viherpippuria

1 tl sinappia

Kuivattua rosmariinia

Ota kyljykset ajoissa ulos jääkaapista huoneenlämpöön. Paista kyljyksiä molemmin puolin kuumalla pannulla, ripottele samalla päälle mausteita.
Tee kastike suoraan pannulle, nosta kyljykset sivuun siksi aikaa. Lisää voita pannulle jos tarvitsee. Ripottele vehnäjauhoja pannulle, ruskista ja lisää vesi samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa (lisää mahdollinen punaviini) ja lisää mausteet. Tarkista maku, lisää vettä tarvittaessa. Laita kyljykset takaisin pannulle kastikkeeseen ja anna muhia miedolla lämmöllä ainakin niin kauan että perunat ovat kypsiä.