lauantai, 23. syyskuu 2006
Teeleivät
100 g voita
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl vehnäleseitä
4 dl grahamjauhoja
Noin 7 dl vehnäjauhoja
Sulata voi kattilassa, lisää maito ja anna seoksen lämmitä kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva kulhoon ja kaada hieman voi-maito seosta joukkoon jotta hiiva liukenee. Kaada loput voi-maito seoksesta joukkoon, myös suola, sokeri, vehnälese ja jauhot. Työstä taikinaa huolellisesti ja anna sen kohota noin 30 minuuttia.
Tee taikinasta noin sentin paksuinen levy ja leikkaa siitä teeleipiä, noin 10 cm läpimitta. Tai tee 2-3 isoa leipää (minä tein kaksi isoa, yksi/uunipelti) Pistele leipiä haarukalla, ripottele päälle leseitä ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Paista pieniä teeleipiä 250 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, isot 225 asteessa 12-15 minuuttia.