Täältä löytyi tällainen ohje. Kuva ja ohje näytti niin hyvältä että oli ihan pakko kokeilla kun kaapistakin löytyi purkki kondensoitua maitoa. Ja onhan tämä hyvää, ihana koostumus ja maku, kokeilkaa tekin ihmeessä!

 

 

Eli suomennettuna näin:

 

200 g tummaa suklaata

200 g maitosuklaata

25 g voita

Purkki kondensoitua maitoa (sitä makeaa)

2 tl vanilliinisokeria

2 ½ dl minivaahtokarkkeja (näitä meiltä ei löytynyt joten reipas eskarilainen leikkasi meidän jenkki vaahtikset paloiksi sakseilla)

2 ½ dl paahdettuja (ei suolattuja) maapähkinöitä (nämä paahtaa helposti kuivalla ja kuumalla paistinpannulla)

 

 

Laita pieneen (n. 20 x 25 cm) vuokaan alumiinifolio.

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa maidon ja voin kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Anna tahnan hieman jäähtyä ja lisää vanilliinisokeri. Lisää lopuksi pähkinät ja vaahtokarki, älä sekoita liikaa jottei vaahtokarkit sula.

Levitä tahna vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.

Paloittele ja säilytä jääkaapissa.