Tämä kiinnostava ohje löytyi Yhteishyvä Ruokamaailma vihkosesta. Ohje kuulosti niin hurjalta joten tällaisen suklaaholistin oli ihan pakko kokeilla sitä. ;-) En tiedä mistä johtui mutta taikinaa oli muuten todella helppo käsitellä.
Taikinaa tehtiin meillä tuplasatsin verran joten suklaapullia saadaan pahan päivän varalle pakkaseenkin. =)
Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 ½ dl kaakaota
150 g margariinia (meillä ei margariinia syödä joten laitettiin voita)
Noin 12 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 muna
Täyte:
100 g tummaa suklaata
150 g mantelimassaa
Kermavaahto:
2 dl vispikermaa
1 rkl kaakaota
1 rkl sokeria
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi.
Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo taikinasta jauhotulla pöydällä pullia.
Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Sulata suklaa (vesihauteessa tai varovasti mikrossa) Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois ja sekoita suklaan joukkoon. (Me ei kyllä sitä sisustaa sinne sekoitettu, pojat sen söivät)
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kaakaolla ja sokerilla.
Täytä pullat täytteellä ja nosta päälle kermavaahtoa.
Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.
Oli pakko ottaa kohonneesta taikinasta kuva kun oli niin jännän näköinen. Ihan kuin siinä olisi ruislimppu kipon päällä. =D
Hyvää ystävänpäivää! =)