Kebablihaa ollaan itse tehty kerran aikaisemminkin. Itsetehty liha voittaa kyllä kaupan lihalastut 10-0! Nauru

 

 

Tällä kertaa tehtiin näin:

 

Noin 1 kg naudan jauhelihaa

Pussillinen (23 g) Pirkka valkosipulipippurisekoitusta

Reilu hujaus Herbamare yrttisuolaa

Hujaus tavallista suolaa

 

Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha. Sekoita seos hyvin sekaisin ja paina vaikka rystysillä mahdolliset ilmat massasta pois. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä tiiviimmäksi saat jauhelihan sitä parempi. Tee jauhelihamassasta noin 5cm paksuinen pötkylä ja kääri se tiukasti folioon. Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ,tätä kilon klimppiä kypsensin noin 4 tuntia. Älä yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tuloksena on jauhelihamureke ! Kun otat kebabin uunista, niin anna sen "vetäytyä" vähintään 10 minuuttia, jotta sitä on helpompi leikata. Parhaimmat ja ohuimmat siivut kebabista saa, kun antaa sen jäähtyä kokonaan. Itse asiassa tämä ruoka on jopa parempaa, kun antaa lihan jäähtyä ja leikkaa siitä sitten ohuita siivuja, jotka paistaa pannulla öljyn tai voin kera.

 

Tällä kertaa kastikkeina oli vain kaupan chilikastiketta ja vaalea kastike tehtiin Lindahlin turkkilaisesta  jogurtista (+hieman majoneesia, valkosipulia, chilikastiketta ja ripaus suolaa). Seuraavalla kerralla pitää kyllä keittää kunnon tomaattikastike kaveriksi. Silmänisku

 

Loput lihasta mitä jäi yli laitoin pakkaseen ja toivon ettei se miksikään mene. Hymy