lauantai, 17. maaliskuu 2007
Seitipaistos ja perunalunta
1 paketti pakasteseitiä
Rouhittua pippuria
Suolaa
1 purjo
Tuoretta tillisilppua
4 dl kevyttä ruokakermaa
1 purkki (200 g) ranskankermaa
Loraus sitruunamehua
Suolaa ja pippuria
1 tl dijonsinappia
Kuutioi hieman sulanut seiti kuutioiksi ja laita kuutiot uunivuoan pohjalle, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa purjo renkaiksi ja ripottele renkaat vuokaan. Lisää myös tillisilppu. Sekoita kulhossa ruokakerma, ranskankerma, sitruunamehu, suola, pippuri ja sinappi. Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi, tämä oli uunissa noin 45 minuuttia.
Perunalumi:
Keitä jauhoisia perunoita kypsäksi vedessä, kuori perunat (tai kuori jo ennen keittämistä) ja puserra perunat kulhoon. Älä sekoita perunalunta, anna sen olla ilmava. Ripottele päälle suolaa ja laita päällimmäiseksi reilu nokare voita.