Näin pilkkiaikoihin tehdään meillä aika useasti tällaista keittoa. Isommat pilkkiahvenet fileroidaan ja paistetaan pannulla mutta pienistä ahvenista syntyy myös hyvää ruokaa, ei vain kissoille. =)
Yleensä teen keitosta todella kevyttä, eli en käytä siihen ruokakermaa mutta tällä kertaa kokeilin lisätä ruokakermaa ja se teki kyllä keitosta paljon pehmeämmän.

409945.jpg

Pieniä ahvenia (minulla oli niitä tässä noin 15 kappaletta)

Suolaa

Kokonaisia valkopippureita

Vettä

Perunaa

Porkkanoita

Kukkakaalia

Sipulia

2 dl kevyttä ruokakermaa

Silputtua tilliä

Perkaa ahvenet, eli poista suolet ja kidukset (kaverini joka on kokki sanoi että kidukset pitää poistaa koska ne voivat antaa keitolle ikävän maun) ja huuhtele kalat. Laita kalat kattilaan, lisää kokonaisia valkopippureita, suolaa ja vettä niin paljon että kalat peittyvät. Keitä kaloja ainakin puoli tuntia. Poista vaahto pinnalta keittoajan alussa.
Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
Lisää kattilaan kuorittuja ja paloiteltuja perunoita, porkkanoita, kukkakaalia ja sipulia (myös muita kasviksia/juureksia voi hyvin käyttää) Anna kiehua niin kauan että kasvikset/juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto liemineen, lisää ruokakerma (ja tarvittaessa vettä) ja kiehauta. Tarkista suolaisuus ja mausta tillillä.