Tänään vietettiin siskon pojan 10 vuotis synttärit, paljon onnea vielä kerran! Hymy

Hänelle tein sitten kakun mihin maalasin marsipaanille mönkijän kuvan. Harjoitusta tietenkin tarvitaan vielä mutta jostain on aloitettava. Synttärisankari oli ainakin tyytyväinen ja sehän minulle riittää. Hymy

Tästä koko maalaushommasta en olisi selvinnyt ilman Helmi.fi:n (Helmeilevää blogista) apua. Hän on ollut erittäin ystävällinen ja antanut minulle tietoa ja vinkkejä maalaamisesta marsipaanin päälle. Joten hänelle suuri KIITOS! Hymy

Tässä muutama kuva kakusta.

 

 

 

Tässä näkyy pursotukset. Tällä kertaa kokeilin sekoittaa hieman maitorahkaa ja vanilliinijauhetta Flora Vispin sekaan, tämän idea bongasin myös Helmi.fi:n blogista. Tällä tavalla sai ihanan vaahdon joka tuntui helpommalta pursottaa ja makukin oli kiva.  Vaahto värjätty elintarvikevärillä.

 

 

 

Kuvassa näkyvät epätasaisuudet marsipaanissa olivat onneksi hävinneet kun juhlat alkoivat.

 

 

Nimilaatta, aurinko ja mönkijä saivat hieman pearl dustia pintaan vaikka se ei kylläkään kuvissa oikein näy.

Synttärisankarin isoveli oli tarkkasilmäinen ja totesi että mönkijä muistuttaa paljon Puuha Peten mönkijää. Silmänisku Niinpä, kuvan löysin netistä, oli joku värityskuva. Muokkasin kuvaa vaan sen verran ettei tässä mönkijässä ole silmiä.

 

Pohjana on 7 munan sokerikakkupohja.

Kostutukseen käytin vaniljamaitoa.

 

Täyte on TuttiFrutti-täyte jonka löysin Karamelli cakes blogista

Eli näin:

 

2,5 dl Flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa (Minulla oli Philadelphiaa)

200 g Fazerin TuttiFrutti -suklaata

2 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita vaahdon sekaan. Sulata liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoseokseen.

Tein kaksinkertaisen annoksen (kaksi väliä täytettä kakkuun) Täyte oli todellakin jännän makuinen.

 

Päällä siis maalattu marsipaanilaatta ja sen alla voi-sokerikreemi. Nimi- ja numerolaatta sekä kukat marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Pursotuksista mainitsinkin jo.