Ensin haluan toivottaa kaikille naisille Oikein Mukavaa Naistenpäivää!

 

 

 

Suklaajuustokakku

 

 

Ohjeen tähän kakkuun löysin Ruokalasta mutta kopioin ohjeen kuitenkin myös tähän.

Tässä on aika mahtavat ainekset ja kakku on todella suklainen ja juustoinen. Hymy

Pohjan määrää puolittaisin kuitenkin. Kauhistelin pohjan määrää kun tätä tein ja näin jälkikäteen sanoisin kyllä että puolet pohjan määrästä riittää vallan mainiosti.

Tässä alkuperäinen ohje:

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita käsin pohjan ainekset taikinaksi ja painele irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Sulata tumma suklaa kuumaan kermaan. Anna jäähtyä vähän. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää seokseen suklaa-kerma ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina pohjan päälle. Asettele pekaanipähkinät kauniisti kakun päälle. Paista noin 45 min. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin uuninluukkua avaamatta. Kun uuni ja kakku ovat jäähtyneet, nosta kakku jääkaapiin viileään. Nosta tarjolle noin tunti ennen tajoilua. Tomuta kaakoajauhetta tai tomusokeria koristeeksi.

Pekaanipähkinöitä en laittanut koska en niitä kalliiseen hintaan raaskinut ostaa. Otsan rypistys

Ainekset

 

pohja:

 200 g

pehmeää huoneenlämpöistä voita

 3,5 dl

raakaruokosokeria

 4 dl

vehnäjauhoja

 4 rkl

tummaa kaakaojauhetta

 

täyte:

 200 g

tummaa suklaata

 2 dl

kuohukermaa

 3

kananmunaa

 1 dl

raakaruokosokeria

 600 g

tuorejuustoa esim. Philadelphia

 100 g

pekaanipähkinöitä