sunnuntai, 11. kesäkuu 2006
Suklaakakku
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Käännä muna-sokeri seokseen vehnäjauhot mihin leivinjauhe ja kaakao on sekoitettu. Kaada taikina margariinilla ja korppujauhoilla vuorattuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa kypsäksi (tee koe hammastikulla) Kumoa valmis kakkupohja jäähtymään.
Kostutus:
Maitoa mihin on sekoitettu pikkaisen vanilliinisokeria
Täyte:
2 dl kermaa
1 rasia Philadelphia-juustoa
Sokeria maun mukaan
Rouhittua suklaata
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi vaahdoksi.
Päälle:
Purkki Flora Vispiä
Pikkuisen sokeria
Noin 1 rkl kaakaota
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi sokerin ja kaakaon kanssa.
Koristeluun:
Mantelilastuja
Tummaa suklaata
Paahda mantelilastut kuumalla, kuivalla pannulla.
Sulata suklaa ja pursota kuvioita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita jääkappiin tai pakastimeen kovettumaan.