Alkuperäinen ohje tähän jännittävään ruokaan löytyy täältä, KLIK. Minä tein (tietenkin) hieman omalla tavalla, eli näin:

 

1241455602_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ensin valmis siika.

 

1241455563_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä siika löhöilee suolapedillä ja odottelee täytettä.

 

1241455574_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä täytettynä...

 

1241455592_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

... ja tässä suolalla peitettynä ennen uuniinmenoa.

 

 

Alkuperäinen ohje (oikeasti en paljoa muuttanutkaan, laitoin vaan tilliä basilikan sijasta)

 

2 kg karkeaa merisuolaa
1 kokonainen siika suomustettuna
1/2 pnt persiljaa
1/2 pnt basilikaa  (laitoin tilliä basilikan sijasta)
1 limetti
2 rkl öljyä

Kaada puolet suolasta kapeaan uunivuokaan. Nosta siika suolan päälle ja hiero kevyesti suolaa sen sisälle. Pyörittele revityt yrtit limetillä maustetussa öljyssä ja täytä kala niillä. Levitä loppu suola kalan päälle.

Kypsennä kalaa 180c kiertoilmauunissa 40 minuuttia. Riko suolakuori, avaa mehukas kala ja tarjoile perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.