Tässä ruoassa ei oikeastaan ole mitään ihmeellistä, kalapuikot tulevat pakastealtaasta, perunasose on ihan tavallinen perunamuussi mutta tein pinaattikastikkeen hieman erilaisella tavalla tällä kertaa. Pakastimesta löysin noin puoli litraa kasvislientä mitä olin ottanut talteen aikasemmin kuin tein kasvissosekeittoa ja käytin sitä sitten kastikkeeseen maidon sijasta. Lorautin kuitenkin purkillisen (2 dl) kevyttä ruokakermaa joukkoon jotta mausta tulisi hieman pyöreämpi.

233777.jpg

Kasvisliemeen tehty pinaattikastike:

Nokare voita

3-4 rkl vehnäjauhoja

Noin puoli litraa kasvislientä (minulla ei ollut suolaa liemessä joten lisäsin myöhemmin suolaa kastikkeeseen)

Pussillinen pakastepinaattia

(2 dl kevyttä ruokakermaa)

Jauhettua valkopippuria

(Suolaa)

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot (älä ruskista) ja sekoita. Kaada kattilaan, koko ajan sekoittaen, kasvislientä (ja ruokakermaa). Anna kiehua muutaman minuutin, lisää pakastettu pinaatti, anna sulaa joukkoon ja mausta pippurilla ja suolalla.