sunnuntai, 24. syyskuu 2006
Broilerin rintapalat juurespedillä
Marinoituja broilerin rintapaloja
Juurespedi:
Tähän voit käyttää melkein mitä tahansa mistä tykkäät, tällä kertaa meillä oli:
1 iso bataatti
Muutama peruna
Muutama porkkana
Pala juuriselleriä
Muutama tuore herkkusieni
4 pientä sipulia
Pikkuisen oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
Kuivattuja yrttejä
Kuori ja pilko kuutioiksi tai suikaloi juurekset, sienet y.m. Laita palat uuninkestävään vuokaan, lorauta päälle pikkuisen oliiviöljyä ja ripottele päälle vielä suolaa, pippuria ja yrttejä. Laita vuoka 175-200 asteiseen uuniin alaosaan. Kypsytä samalla broilerin rintapalat ritilällä vuoan yläpuolella jolloin broilerin rasva ja neste valuu juuresten päälle. Kypsennä reilu tunti tai niin kauan kunnes broileri on kypsää ja juurekset pehmeitä.