perjantai, 21. maaliskuu 2008
Pääsiäiskakku täytetty suklaamoussella ja pollyvaahdolla
Haluan toivottaa kaikille lukijoilleni oikein leppoisaa ja maukasta pääsiäistä!
Pohjana 6 munan tavallinen kakkupohja.
Kostutukseen käytin vanilja-maitoa (vaniljasokeria ja maitoa sekoitettuna)
Päällimmäisenä (ja koristeet) marsipania.
Pursotukset keltaisella värillä värjättyä Flora Vispiä vaahdotettuna. Sain tukevoittaa vaahdon vaniljakreemijauheella.
Yhdessä välissä Iso-Mitta suklaamoussea.
Toisessa välissä pollyvaahtoa jota tein näin:
4 dl kuohukermaa
Noin 200 g Pollymakeisia
Kaada kerma ja Pollyt kattilaan ja sulata makeisia kermassa koko ajan sekoittaen. Kun makeiset alkavat sulaa kunnolla, käytä vispilää niin saat nopeammin sileän seoksen. Anna seoksen ensin jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta sitten kattila jääkaappiin mieluiten yön yli.
Vaahdota seosta sähkövatkaimella ihanaksi vaahdoksi ja täytä kakku. On muuten todella hyvänmakuinen täyte. =)