Näihin lihapulliin kokeilin käyttää ruokakermaa kermaviilin sijasta (ihan vaan siksi että kermaviiliä ei löytynyt jääkaapista) Koska ruokakerma on niin paljon ohuempaa niin lisäsin korppujauhoja seokseen.

518005.jpg

Tomaattikastike:

Tilkka (oliivi)öljyä

2 sipulia

Valkosipulia

1 tetra (500 g) paseerattuja tomaatteja

3-4 dl vettä

Rouhittua mustapippuria

Suolaa

Oreganoa

Basilikaa

Tee ensin tomaattikastike niin se saa muhia rauhassa sen ajan kun lihapullat kyspsyvät.
Freesaa silputut sipulit ja valkosipuliraaste öljyssä. Lisää paseeratut tomaatit, vesi ja mausteet. Kiehauta ja anna sitten muhia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa.

Lihapullat:

400-500 g jauhelihaa

2 dl ruokakermaa

1 pussi ranskalaista sipulikeittoainesta

Noin 1 dl korppujauhoja

1 muna

Rouhittua mustapippuria

(Ripaus suolaa)

Anna sipulikeiton ja korppujauhot turvota hetken ruokakermassa. Lisää kananmuna, pippuria ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta lihapullia ja nosta ne uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista lihapullia 200 asteisessa uunissa kypsäksi.

Laita sitten lihapullat tomaattikastikkeeseen ja sekoita varovasti jotta kastike tarttuu lihapulliin. Tarjoa keitetyn pastan, riisin tai perunan kanssa.