sunnuntai, 15. huhtikuu 2007
Lihapullat tomaattikastikkeessa
Tomaattikastike:
Tilkka (oliivi)öljyä
2 sipulia
Valkosipulia
1 tetra (500 g) paseerattuja tomaatteja
3-4 dl vettä
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
Oreganoa
Basilikaa
Tee ensin tomaattikastike niin se saa muhia rauhassa sen ajan kun lihapullat kyspsyvät.
Freesaa silputut sipulit ja valkosipuliraaste öljyssä. Lisää paseeratut tomaatit, vesi ja mausteet. Kiehauta ja anna sitten muhia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa.
Lihapullat:
400-500 g jauhelihaa
2 dl ruokakermaa
1 pussi ranskalaista sipulikeittoainesta
Noin 1 dl korppujauhoja
1 muna
Rouhittua mustapippuria
(Ripaus suolaa)
Anna sipulikeiton ja korppujauhot turvota hetken ruokakermassa. Lisää kananmuna, pippuria ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta lihapullia ja nosta ne uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista lihapullia 200 asteisessa uunissa kypsäksi.
Laita sitten lihapullat tomaattikastikkeeseen ja sekoita varovasti jotta kastike tarttuu lihapulliin. Tarjoa keitetyn pastan, riisin tai perunan kanssa.