139884.jpg

500 g naudan paistia

Tilkka öljyä

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl lihalientä

3 dl punaviiniä

2 isoa sipulia

3 valkosipulinkynttä

1 laakerinlehti

1 tl kuivattua timjamia

2 porkkanaa

Tuoreita herkkusieniä

Suolaa ja pippuria

Kuutioi liha ja ruskista lohkottujen herkkusienien kanssa paksupohjaisessa kasarissa öljytilkassa. Lisää vehnäjauhot, sekoita. Lisää pataan punaviini, lihaliemi ja pilkotut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Hienonna joukkoon myös valkosipuli ja lisää timjami, pippuri sekä laakerinlehti.
Hauduta pataa ainakin tunnin (meidän pata porisi hiljalleen 2 1/2 tuntia) välillä nestettä (vettä ja punaviiniä) lisäten jos on tarpeen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.