torstai, 24. elokuu 2006
Kaalilaatikko
Riisiä
Tilkka öljyä paistamiseen
2 sipulia
400 g jauhelihaa
Pienehkö kaali
Suolaa
Pippurisekoitusta
Ripaus kuivattua meiramia
Grillimaustetta tai suolaa
Vajaa desi siirappia
2-3 dl vettä
Keitä riisi kypsäksi, itse keitin neljä annosta (eli litran vettä, 4 dl riisiä ja liemikuutio) Paloittele kaali pieneksi paloiksi ja keitä suolatussa vedessä kypsäksi, valuta lävikössä. Paista silputut sipulit ja jauheliha öljytilkassa, lisää mausteet. Sekoita isossa kattilassa/kulhossa riisi, kaali, jauheliha ja siirappi sekaisin. Kaada seos isoon uunivuokaan, lisää 2-3 dl vettä ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin/niin kauan että vesi on melkein kokonaan haihtunut pois, älä kuitenkaan paista liian kauan ettei laatikosta tule kuiva. Tarjoa puolukkahillon kanssa.