Äidin synttäreitä vietettiin samalla siskon pojan synttäreillä mutta halusin kuitenkin tehdä hänelle oman kakun.

 

 

 

Tässä siis:

 

4 munan vaalea kakkupohja joka on kostutettu vaniljamaidolla.

 

Täytteenä manteli-nougat-täyte joka löytyi Kinuskikissalta.

Tein täytettä kaksinkertaisin satsin, alla olevaa ohjetta tuplasin. Täyte maistui oikein hyvältä sellaisenaan mutta jäin kaipaamaan "jotain" joten lisäsin siihen vielä kaakaota, tuplasatsiin 2 ruokalusikallista ja siihen makuun olin sitten erittäin tyytyväinen.

Manteli-nougat-täyte

3 liivatelehteä
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin taas Philadelphiaa)
1 muna
½ dl sokeria
1 ¼ dl mantelijauhetta
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa (54 g/kpl)
¼ dl vettä

(1 rkl kaakaota)

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä munavaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisää joukkoon mantelijauhe. Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita samalla vesitilkka kiehumaan. Sulata veteen liivatteet ja sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon lopuksi nougat-sula. Voit jättää halutessasi nougat:n tarkoituksellisesti hieman huonosti sekoitetuksi, jolloin saat täytteeseen kirjavuutta nougat-raidoista. Nostele täytettä vuokaan siten, että kauhot pohjalta saakka - nougat painuu helposti kulhon pohjalle.

 

Kakun päällä oleva laatta marsipaania ja sen päällä olevat kuviot pikeeriä. Laatan alla vaahdotettua Flora Vispiä ja sivuillakin Flora Vispiä johon sekoitin hieman vaniljakreemijauhetta ja maitorahkaa.

Vielä muutama sokerihelmi jotta saataisiin jotain pureskeltavaa Silmänisku ja kukat ovat marsipaanista tehtyjä.