tiistai, 12. syyskuu 2006
Puolukkainen jauhelihamureke ja herkkusienikastiketta
Sen minä sanon, tätä tehdään kyllä uudestaan, maku oli niin hyvä, hieman kirpeyttä mutta ei todellakaan liian "hapanta" ja mehukkuuttakin löytyi. Olen todellakin positiivisesti yllätynyt! =)
600 g jauhelihaa
1 pussi ranskalaista sipulikeittoa
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
Mustapippuria
200 g puolukoita
Sekoita ensin kermaviili ja sipulikeitto keskenään. Lisää sitten muut ainekset ja sekoita hyvin. Muotoile massasta lihamureke leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa vajaa tunti.
Herkkusienikastike:
200 g tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
Nokare voita
Musta- ja valkopippuria
1/2-1 kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
Persiljasilppua
Silppua sipuli, viipaloi herkkusienet ja paista niitä voissa. Lisää vehnäjauhot, sekoita ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin, lisää liemikuutio, pippuria ja ruokakerma. Anna kiehua kasaan vielä hetken, lisää persiljasilppu ennen tarjoilua.