lauantai, 15. heinäkuu 2006
Tomaattinen jauhelihakeitto ja lämpimät feta-leipäset
Tomaattinen jauhelihakeitto:
400 g jauhelihaa
Tilkka öljyä jauhelihan paistamiseen
Grillimaustetta, mustapippuria jauhelihan maustamiseen
2 pussia (á 250 g) pakastettuja kasvissuikaleita
3 dl makaroneja (käytin tällä kertaa sydämen muotoisia)
Vettä
1-1/2 lihaliemikuutio
1 sipuli
500 g paseerattuja tomaatteja
Kokonaisia maustepippureita
Laakerinlehti
Muutama tuore timjaminoksa
Suolaa
Persiljasilppua
Paista jauheliha ja lisää haluamasi mausteet siihen. Keitä vettä (määrää en nyt osaa sanoa, sitä voi aina lisätä) isossa kattilassa, lisää paseeratut tomaatit, lihaliemikuutio, silputtu sipuli, timjaminoksat, laakerinlehti, maustepippurit ja kasvissuikaleet, kiehauta. Lisää makaronit ja paistettu jauheliha, kiehauta kunnes makaronit ovat kypsät. Lisää persiljasilppu ja tarkista suolaisuus, lisää suolaa tarvittaessa.
Lämpimät feta-leipäset:
Paahtoleipää
Ketsuppia (chilikastike tai salsa olisi varmasti parempi vaihtoehto)
Tomaattia ohuina viipaleina
Valion fetaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sivele leipäviipaleet ketsupilla, laita päälle ohuita tomaattiviipaleita ja fetaa. Lämmitä uunissa noin 7 minuuttia (uunista riippuen)