124821.jpg

Tomaattinen jauhelihakeitto:

400 g jauhelihaa

Tilkka öljyä jauhelihan paistamiseen

Grillimaustetta, mustapippuria jauhelihan maustamiseen

2 pussia (á 250 g) pakastettuja kasvissuikaleita

3 dl makaroneja (käytin tällä kertaa sydämen muotoisia)

Vettä

1-1/2 lihaliemikuutio

1 sipuli

500 g paseerattuja tomaatteja

Kokonaisia maustepippureita

Laakerinlehti

Muutama tuore timjaminoksa

Suolaa

Persiljasilppua

Paista jauheliha ja lisää haluamasi mausteet siihen. Keitä vettä (määrää en nyt osaa sanoa, sitä voi aina lisätä) isossa kattilassa, lisää paseeratut tomaatit, lihaliemikuutio, silputtu sipuli, timjaminoksat, laakerinlehti, maustepippurit ja kasvissuikaleet, kiehauta. Lisää makaronit ja paistettu jauheliha, kiehauta kunnes makaronit ovat kypsät. Lisää persiljasilppu ja tarkista suolaisuus, lisää suolaa tarvittaessa.

Lämpimät feta-leipäset:

Paahtoleipää

Ketsuppia (chilikastike tai salsa olisi varmasti parempi vaihtoehto)

Tomaattia ohuina viipaleina

Valion fetaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sivele leipäviipaleet ketsupilla, laita päälle ohuita tomaattiviipaleita ja fetaa. Lämmitä uunissa noin 7 minuuttia (uunista riippuen)