keskiviikko, 7. kesäkuu 2006
Makaronilaatikko ja mozzarella-tomaatit
Makaronilaatikko:
1 pussi (400 g) makaroneja
400 g jauhelihaa
2 sipulia
3 munaa
2 dl ruokakermaa
5 dl maitoa
Mausteita (suolaa, pippuria, grillimaustetta, paprikaa, oreganoa...)
Keitä makaronit. Paista jauheliha ja sipuli, mausta seos haluamallasi mausteilla. Sekoita munat, ruokakerma, maito ja mausteet kulhossa. Kaada makaronit ja jauheliha uunivuokaan, sekoita. Kaada muna-maito päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä noin 5-10 minuuttia ennen ruokailua. Jos makaronilaatikkoa paistaa liian kauan uunissa siitä tulee liian hyytynyt ja ikävä.
Mozzarella-tomaatit:
Tomaatteja
Mozzarellaa
Yrttisuolaa
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa
Pese tomaatit. Leikkaa "kansi" tomaateista pois ja tarvittaessa pieni siivu tomaattien alta niin että ne pysyy pystyssä. Pistä tomaatit uunivuokaan ja ripottele päälle yrttisuolaa ja mustapippuria. Leikkaa mozzarellasta viipaleita ja laita tomaattien päälle, ja pistä koko komeuden päälle vielä tuoretta basilikaa.
Paista 200 asteisessa uunissa kunnes tomaateista tulee pehmeitä ja juusto sulaa. Näistä tulee erinomaisia myös grillissä, melkein parempiakin. =)