torstai, 10. elokuu 2006
Spaghetti Bolognese
Tilkka oliiviöljyä
1 paketti Amerikan pekonia
Tuore rosmariinin oksa
1 iso tai 2 pienempää sipulia
3 valkosipulin kynttä
500 g jauhelihaa
1 - 1 1/2 dl punaviiniä
2 rkl lihafondia
Mustapippuria
Murskattuja viherpippureita
500 g paseerattuja tomaatteja
Ruskista pekonisilppu öljyssä. Irrota lehdet rosmariinin oksasta ja leikkaa pieneksi silpuksi, lisää silppu pannulle. Lisää seokseen silputtu sipuli, raastettu valkosipuli ja jauheliha. Ruskista liha kunnolla ja lisää seokseen punaviini, lihafondi, paseeratut tomaatit ja pippurit. Anna kiehua muutaman minuutin. Kaada seos uunivuokaan (tai jos pannusi kestää uuninlämmön niin anna olla siinä), tee leivinpaperista "kansi" jonka laitat suoraan seoksen pinnalle. Laita vuoka/pannu 200 asteiseen uuniin tunniksi.
Tarjoa spaghetin kanssa. Ota vuoasta kauhallinen jauhelihakastiketta ja sekoita keitetyn spaghetin joukkoon. Tällä tavalla spaghetti ei liimaudu. Lisää vielä annokseen spaghetin päälle reilusti kastiketta. Raasta parmesaanijuustoa tai muuta hyvää juustoa päälle.