Kun käytiin Ilomantsissa lomareissulla saatiin sieltä mieheni isältä pakastettu (valmiiksi putsattu) metso kotiinviemisiksi.
En itse ollut koskaan maistanut metsonlihaa (hirvi, kauris, metsäkauris, rusakko, sepelkyyhky ovat jo tuttuja), mutta tämä oli kyllä niin positiivinen, uusi yllätys. Oli siis niin herkullista, molemmat pojatkin söivät tätä (niinkuin hullut puuroa) ;-) NAM!

122037.jpg

Ensin sulateltiin metsoa jääkaapissa. Kun metso oli ihan sula laitettiin se ämpäriin missä oli etikka-vesi litkua. Siellä metso uiskenteli muutaman tunnin. Sen jälkeen päästiinkin jo tositoimiin...

Ensin hierottiin metson pintaan rouhittua suolaa ja pippuria. Sen jälkeen täytettiin metso sitruunan lohkoilla, sipulin lohkoilla, tuoreella timjamilla, tuoreella persiljalla (varsineen) ja voinokareilla. Koko komistus tungettiin (kirjaimellisesti) LOOK:in uunipussiin.
Ensin metsoa paistettin 180 asteisessa uunissa 30 minuuttia ja sen jälkeen alennettiin lämpöä 120 asteeseen, siellä se sitten oleskeli vielä noin 1 1/2 tuntia.

Kastikkeeseen käytettiin metson paistolientä, voita, jauhoja, suolaa, pippuria, ihan pikkuisen tomaattipyrettä ja kermaa.