Heipparallaa taas pitkästä aikaa! Blogini on ollut kovin hiljainen taas mutta katsotaan jos saadaan siihen pikkuhiljaa uutta elämää. =)
Ensiksi haluan kiittää Enkeliä Enkulin kokeilut blogista "awardista", sain häneltä tammikuun puolessa välissä You Make My Day Awardin! Kiitos, kiitos! =)

Sitten, toissapäivänä tein ensimmäistä kertaa tillilihaa. Ohjeen löysin Sami Garamin kirjasta, "Samin keittiössä" Lihana käytin tosin peuranlihaa pakastimesta jotta saadaan nekin joskus käytettyä. Niin, ja kokonaisia valkopippureita meillä ei jostain syystä ollut joten käytin kokonaisia maustepippureita ja sehän toimi hyvin. Kastiketta/lientä olisin saanut keittää kasaan vielä hetken pitempään mutta oli se aivan järkyttävän hyvää näinkin.

1270632.jpg

Samin tilliliha:

700 g naudan keittolihaa

1 porkkana

1 sipuli

1/4 selleriä

2 laakerinlehteä

1 sitruunan mehu

Nippu tilliä

10 kokonaista valkopippuria

1 rkl sokeria

2 dl kermaa

1/2 dl vehnäjauhoja

Suolaa

Keitä liha suurena palana. Keittoaika vaihtelee lihasta riippuen puolestatoista tunnista kolmeen. Aseta liha aluksi kylmään liemeen ja kuori siitä lämmittäessä muodostuva vaahto pois. Lisää mausteet, tillin varret, sitruunan mehu, sokeria, juurekset ja sipuli, kun vaahtoa ei enää muodostu.
Kun liha on mureaa, ota se pois liemestä ja anna hieman jäähtyä, jotta saat sen leikattua kuutioiksi. Anna liemen kiehua kasaan ja siivilöi ennen suurustamista. Lientä tulisi olla loppuvaiheessa noin puoli litraa.
Suurusta kastike kaatamalla siihen kerman ja vehnäjauhon seosta siivilän läpi, koko ajan vatkaten. Keitä ainakin vartti, kunnes jauhot ovat kypsyneet.
Lisää kastikkeeseen lihakuutiot sekä runsaasti vastaleikattua tilliä.
Tarkista suolaisuus ja happamuus, mutta älä enää keitä, jotta tillin väri säilyy tuoreen vihreänä.
Nauti tillilihaa keitettyjen perunoiden kanssa.