sunnuntai, 14. marraskuu 2010

Chilikastike (Kebabkastike)

Tällaista pientä kerroshampurilaista tuli tehty kesällä. Se oikein hyvä ohje chilikastikkeelle oli ollut hakusessa jo monta vuotta mutta löytyihän se lopulta. Ohje on siis tämä, klik, johon tehtiin pieniä muutoksia.

 

 

2 sipulia
1 keltainen paprika
1,5 dl chilitomaattimurskaa
5 valkosipulin kynttä (Näitä laitettiin paljon enemmän)
1 dl jaffaa
2 rkl sinappia
loraus etikkaa
1 rkl basilikaa (reilu nippu tuoretta basilikaa)
1 tl oreganoa
1 rkl rouhittua mustapippuria
2 tuoretta habaneroa (Meillä oli habaneron sijasta 5-6 tuoretta chiliä)
suolaa, sokeria maun mukaan
4 dl rypsiöljyä

1. Laita tehosekoittimeen kaikki muut ainesosat paitsi öljy. Sekoita aineet kevyesti keskenään.
2. Lisää öljy ohuena nauhana tehosekoittimen pyöriessä kunnes kaikki öljy on lisätty.
Maistele ja mausta tarvittaessa. Kastike säilyy parisen viikkoa jääkaapissa esim. suljetussa pullossa. Kannattaa ravistaa pulloa ennen käyttöä.

Hampurilaisessa grillatut itsetehdyt jauhelihapihvit, sämpylät (valiettavasti) kaupasta, juustoa, tuoretta ananasta, salaattia, tomaattia, sipulia, ketsuppia...