Ensimmäistä kertaa elämässäni tein jotain soijarouheesta, tummasta soijarouheesta. Kokeilin tehdä tällaista kastiketta, ohje on ihan hatusta vedetty, maukasta oli.
Vinkkejä ja ideoita kaipaisin kuitenkin mihin muuhun tätä soijarouhetta voisi käyttää, kiitos! =)

450681.jpg

2 dl tummaa soijarouhetta

3 dl lämmintä vettä

1 liemikuutio

Tilkka oliiviöljyä

2 sipulia

Pala kesäkurpitsaa

1/2 keltaista paprikaa

1/2 punaista paprikaa

4-5 dl vettä

3 rkl Maizena ruskeaa suurustetta

3 rkl tomaattipyrettä

1 tl dijonsinappia

Rouhittua pippuria

Kuivattua persiljaa

Paprikajauhetta

Anna soijarouheen turvota noin 20 minuuttia lämpimässä vedessä johon olet murustanut liemikuution. Paista silputut sipulit öljytilkassa, lisää soijarouhe ja paista hetken. Lisää pannulle kuutioitua kesäkurpitsaa ja paprikaa, anna paistua hetken käännellen. Lisää vettä ja Maizena suurustetta pannulle, sekoita kunnolla. Lisää tomaattipyree, sinappi ja mausteet, anna kiehua hiljalleen vähän aikaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keitetyn perunan, pastan tai riisin kanssa. (Minä lisäsin riisin keitinveteen hieman kurkumaa jolloin riisistä tuli pirteän keltaista)