perjantai, 2. marraskuu 2007
Mustajuurisosekeitto
500 g mustajuurta
Muutama pieni peruna
Isohko purjo
Noin 1 litra vettä
Hieman kasvisfondia
2 dl kermaa
1 munankeltuainen
(Hieman vehnäjauhoja + vettä sakeuttamiseen)
Ripaus jauhettua valkopippuria
Ripaus suolaa
Silputtua persiljaa
Kuori ja paloittele mustajuuret. Tässä saa olla aika nopea, mustajuuri tummuu helposti. Kuoritut mustajuuret voi myös laittaa sitruuna- tai etikkaveteen tummumisen estämiseksi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja paloittele perunat. Keitä paloja kasvisfondilla maustetussa vedessä pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai mixerissä. Sekoita kerma ja munankeltuainen keskenään ja vatkaa keiton joukkoon. Kiehauta keitto. (Jos keitto tuntuu liian löysältä, lisää hieman vehnäjauhoja veteen sekoitettuna) Mausta keitto valkopippurilla ja suolalla, tarkista maku. Ripottele keiton päälle silpottua persiljaa. Tarjoa keitto lämpimänä hyvän leivän kanssa.