Tänään tein meille tortillakakkua perjantain kunniaksi. Täytteitä kakkuun voi laittaa oman maun mukaan, tällainen tällä kertaa:

530864.jpg

530867.jpg

Tortilloja (käytin tähän 4 kpl isompia tortilloja (25 cm), niistä sain kuitenkin leikata hieman reunoilta pois kun vuokani on halkaisijaltaan 24 cm)

Tilkka öljyä paistamiseen

400 g jauhelihaa

1 dl vettä

1 pussi tacomaustetta

1 rasia (200 g) Philadelphiajuustoa

Purjorenkaita

Juustoraastetta

Tomaattiviipaleita

Paprikasuikaleita

Ruskista jauheliha öljytilkassa, lisää vesi, tacomauste ja philadelpiajuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi ja ota pannu pois levyltä.
Aloita kakun kasaaminen irtopohjavuokaan. Laita alimmaiseksi tortilla, sen päälle jauhelihaseosta, tomaattiviipaleita, paprikasuikaleita, purjorenkaita ja kerros juustoraastetta. Tee näitä kerroksia niin monta mihin ainekset riittävät, laita päällimmäisen tortillan päälle vielä juustoraastetta.
Gratinoi kakkua 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Ota kakku uunista ja irrota kakkuvuoan reuna, älä polta näppejäsi!
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Tarjoa salaatin ja taco-/salsakastikkeen kanssa.

Täytevaihtoehtoja voisi olla: Broilerinsuikaleita, maissia, erilaisia sipuleita (valkosipulia), ananasta... ihan mitä vaan mistä tykkää. Guacamole sopisi varmaan myös hyvin kaveriksi.

Hyvää ja maukasta viikonloppua! =)