En ole koskaan oikein pitänyt kalamurekkeesta/kalapullista. Mutta olihan sitä pakko kokeilla. Kuvassa on pojan annos, mureke on tehty pieneen nalle-vuokaan. Loput taikinasta taputtelin leivinpaperilla vouratulle uunipellille. Olihan tämä oikeasti ihan hyvää, olisi vaan pitänyt laittaa niitä katkarapukeitto-aines pusseja kaksi, tässä käytin vaan yhtä pussia.

103277.jpg

Kalamureke:

Haukifileitä

Purkki ranskankermaa

Noin dl korppujauhoja

1-2 katkarapukeittoaines-pussi

2 sipulia

2 munaa

Suolaa

Valkopippuria

Kaada ranskankerma kulhoon ja lisää korppujauohot, anna vetäytyä muutaman miinuutin. Lisää seokseen keittoainespussi, munat, suola ja pippuri, sekoita tasaiseksi massaksi.
Pilko sipulit monitoimikoneessa ja lisää haukifileet paloina. Jauha tasaiseksi massaksi.
Kaada seos vuorattuun vuokaan tai taputtele se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.

Tillikastike:

Voita

Vehnäjauhoja

Kalalientä (minulla oli pakastimessa sellaista mikä jäi joskus yli kun keitin haukea)

Suolaa

Valkopippuria

Sitruunapippuria

Tuoretta tillisilppua


Kermaviilikastike:

Purkki kermaviiliä

Noin tl sinappia

Sitruunapippuria

Suolaa

Pikkuisen sokeria

Tuoretta tillisilppua