Leivottiin pojan kanssa yksi päivä sämpylöitä. Tehtiin kaksi satsia taikinaa jossa molemmissa oli alunperin samat aineet. Sitten vaan siivottiin samalla kaappeja ja lisättiin vähän sitä sun tätä taikinoihin. Vain mielikuvitus on rajana kun sämpylöitä leipoo. =)

371477.jpg

Tässä perus rouhesämpylän ohje:

1/2 litra maitoa

50 g hiivaa

3/4 dl öljyä

2 rkl siirappia

Suolaa

Noin 9-13 dl kokojyväsämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeiseksi öljy.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Leivo siitä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin. Voitele ennen uunin panoa maidolla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Eli tuota ohjetta käytettiin mutta ensimmäiseen taikinaan laitettiin myös 2 dl isoja kaurahiutaleita, puolukoita, kuivattua persiljaa ja osa sämpyläjauhoistajauhoista (noin 4 dl) korvattiin grahamjauhoilla.

Toiseen taikinaan lisättiin reilusti (noin 2 dl) auringonkukansiemeniä ja muutama desi juustoraastetta.