torstai, 1. helmikuu 2007
Tuunatut sämpylät =)
Tässä perus rouhesämpylän ohje:
1/2 litra maitoa
50 g hiivaa
3/4 dl öljyä
2 rkl siirappia
Suolaa
Noin 9-13 dl kokojyväsämpyläjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeiseksi öljy.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Leivo siitä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin. Voitele ennen uunin panoa maidolla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Eli tuota ohjetta käytettiin mutta ensimmäiseen taikinaan laitettiin myös 2 dl isoja kaurahiutaleita, puolukoita, kuivattua persiljaa ja osa sämpyläjauhoistajauhoista (noin 4 dl) korvattiin grahamjauhoilla.
Toiseen taikinaan lisättiin reilusti (noin 2 dl) auringonkukansiemeniä ja muutama desi juustoraastetta.