No niin, tässä tämä luupamani juuressoselaatikon ohje. Ohje taitaa alunperin olla Valion. Katariina: Kuulostaako tutulta? =)

296110.jpg

500 g porkkanoita

300 g lanttua

1 iso sipuli

150 g juuriselleriä

200 g palsternakkaa

Noin 5 dl vettä

1 tl suolaa

2 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

3 dl Emmental juustoraastetta

2 munaa

1/2 dl siirappia

1 1/2 tl piparkakkumaustetta

1/4 tl jauhettua valkopippuria

1 tl suolaa

1/2 dl korppujauhoja

Pinnalle:

Noin 1/2 dl korppujauhoja

Kuori ja paloittele juurekset ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta keitinlieminenn. (Mielestäni kannattaa ottaa osa keitinliemestä sivuun/talteen ja lisätä sitä soseutuksen jälkeen vähän kerralla, ettei soseesta tule liian vetistä)
Kuumenna kattilassa kerma-maitoseos. Sulata siihen juustoraaste ja anna seoksen hieman jäähtyä.
Lisää juuressoseeseen kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista vielä onko suolaa ja mausteita riittävästi.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja tee pintaan kuvioita lusikalla.
Kypsennä 150-175 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

296109.jpg

Tuon yhden vuoan kypsennin jo eilen ja syötiin sitä porsaanlihan kanssa. Toiset vuoat (2 kpl) laitoin paistamatta (ja ilman pinnan korppujauhoja) pakastimeen. Jouluksi sitten vaan vuoat ajoissa ulos pakastimesta sulaamaan, korppujauhot ja kuviot pintaan ja kypsennys uunissa.