maanantai, 16. huhtikuu 2007
Porkkanakakku
Eli pohja on tehty tuolla Valion ohjeella.
Jäähtyneen pohjan leikkasin kahteen osaan ja kostutin molemmat palat omenatäysmehulla.
Täyte:
100 g omenamarmeladia (voi jättää pois koska sitä ei sillä tavalla huomannutkaan)
2 dl kuohukermaa
1 rasia (200 g) Valio Viola appelsiinituorejuustoa
Ripaus vanilliinisokeria
Levitä marmeladi tasaisesti pohjapalan päälle. Vatkaa kerma ja vanilliinisokeri vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita. Levitä täyte marmeladin päälle ja nosta kakkupohjan toinen puolisko päälle.
Kuorrute:
200 g Philadelphiajuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 rkl vanilliinisokeria
3 dl tomusokeria
Sekoita tomusokeri ja voi tasaiseksi tahnaksi. Lisää vanilliinisokeri ja tuorejuusto, sekoita. Levitä kuorrute kakun päälle.
Pursota/levitä vaahdotettua kermaa reunoille ja koristele haluamallasi tavalla.
Tämäkin kakku (niin kuin monet muutkin) on hyvä täyttää edellisenä päivänä jotta se saa hiukan mehevöityä jääkaapissa.