Tein tällaisen täytetyn porkkanakakun siskon synttäreille. Pohjaohje on Valion josta jätin raastetun omenan pois (unohdin ostaa) Välissä kermavaahto-appelsiinituorejuusto täyte ja päällä perinteinen porkkanakakkukuorrute, paksu kerros. ;-) Sivuilla vaahdotettua kermavaahtoa jota pursotin vaikka en ollut niin ajatellut tehdä, tuli vaan joku ajatuksenkatkos kiireessä... Koristeet porkkanaa.

518006.jpg

518007.jpg

Eli pohja on tehty tuolla Valion ohjeella.

Jäähtyneen pohjan leikkasin kahteen osaan ja kostutin molemmat palat omenatäysmehulla.

Täyte:

100 g omenamarmeladia (voi jättää pois koska sitä ei sillä tavalla huomannutkaan)

2 dl kuohukermaa

1 rasia (200 g) Valio Viola appelsiinituorejuustoa

Ripaus vanilliinisokeria

Levitä marmeladi tasaisesti pohjapalan päälle. Vatkaa kerma ja vanilliinisokeri vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita. Levitä täyte marmeladin päälle ja nosta kakkupohjan toinen puolisko päälle.

Kuorrute:

200 g Philadelphiajuustoa

100 g huoneenlämpöistä voita

1 1/2 rkl vanilliinisokeria

3 dl tomusokeria

Sekoita tomusokeri ja voi tasaiseksi tahnaksi. Lisää vanilliinisokeri ja tuorejuusto, sekoita. Levitä kuorrute kakun päälle.

Pursota/levitä vaahdotettua kermaa reunoille ja koristele haluamallasi tavalla.

Tämäkin kakku (niin kuin monet muutkin) on hyvä täyttää edellisenä päivänä jotta se saa hiukan mehevöityä jääkaapissa.