perjantai, 1. syyskuu 2006
Tex-mex- ja timjaminmakuiset lihapyörykät tomaattisella kastikkeella
Tein ensin "perustaikinan" jonka sitten pistin puoliksi ja jatkoin maustamisella.
600 g jauhelihaa
2 dl kermaviiliä
Reilu desi korppujauhoja
2 raastettua sipulia
2 kananmunaa
Tex-mex lihapyöryköihin lisäsin:
Pussillisen tacomaustetta
2 valkosipulinkynttä raastettuna
Timjaminmakuiset lihapyörykät:
1 rkl kuivattua timjamia
Suolaa
Mustapippuria
Ripaus valkopippuria
Tee "perustaikina". Turvota korppujauhoja kermaviilissä. Lisää kananmunat, jauheliha ja raastetut sipulit. Sekoita huolellisesti.
Jaa taikina kahteen osaan, lisää mausteet ja sekoita taas huolellisesti. Tee lihapyöryköitä molemmista taikoista ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Tomaattinen kastike:
500 g paseerattuja tomaatteja
Tilkka öljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl pakastettua basilikaa
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
(2 dl ruokakermaa)
Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lisää paseeratut tomaatit, raastetut valkosipulin kynnet ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen niin kauan että sipulisilppu pehmenee. Lisää ruokakermaa halutessasi.