Kun meillä tällä kertaa oli isompi paketti jauhelihaa (600 g) jääkaapissa niin päätin kokeilla tex-mex makuisia lihapyöryköitä ja varmuuden vuoksi tein sitten myös tavallisia ja maustoin ne kuivatulla timjamilla.
Tein ensin "perustaikinan" jonka sitten pistin puoliksi ja jatkoin maustamisella.

172767.jpg

600 g jauhelihaa

2 dl kermaviiliä

Reilu desi korppujauhoja

2 raastettua sipulia

2 kananmunaa

Tex-mex lihapyöryköihin lisäsin:

Pussillisen tacomaustetta

2 valkosipulinkynttä raastettuna

Timjaminmakuiset lihapyörykät:

1 rkl kuivattua timjamia

Suolaa

Mustapippuria

Ripaus valkopippuria

Tee "perustaikina". Turvota korppujauhoja kermaviilissä. Lisää kananmunat, jauheliha ja raastetut sipulit. Sekoita huolellisesti.
Jaa taikina kahteen osaan, lisää mausteet ja sekoita taas huolellisesti. Tee lihapyöryköitä molemmista taikoista ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tomaattinen kastike:

500 g paseerattuja tomaatteja

Tilkka öljyä

1 sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

1 rkl kuivattua oreganoa

1 rkl pakastettua basilikaa

Rouhittua mustapippuria

Suolaa

(2 dl ruokakermaa)

Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lisää paseeratut tomaatit, raastetut valkosipulin kynnet ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen niin kauan että sipulisilppu pehmenee. Lisää ruokakermaa halutessasi.