Murotaikinapohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl kanelia
Päällys
100 pehmeää margariinia
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
Kuumenna
uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin
paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa
joukkoon muna.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. | |||||||
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. | |||||||
Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle. | |||||||
Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. | |||||||
Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera. |