Tätä Yhteishyvän piirakkaohjetta oli ihan pakko testata. Ja todella hyvää oli, kannattaa kokeilla! Margariinin sijaan käytin voita.

1607200.jpg

Murotaikinapohja

  • 150 g  margariinia

  • 1 dl      sokeria

  • 1          kananmuna

  • 3 dl      vehnäjauhoja

  • 1 tl       leivinjauhetta

      Täyte

  • 500 g  raparperinvarsia

  • 2 tl       perunajauhoja

  • 3/4 dl sokeria

  • 2 tl       kanelia

      Päällys

  • 100     pehmeää margariinia

  • 1 dl      kaurahiutaleita

  • 2 dl      kookoshiutaleita

  • 1 dl      vehnäjauhoja

  • 1/2 dl   sokeria

 

kk_raparperipiirakka1_tv_0608.jpg 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.

         



 kk_raparperipiirakka2_tv_0608.jpg



Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.                                           Sekoita tasaiseksi.


 kk_raparperipiirakka3_tv_0608.jpg



Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja                               reunoille.



 kk_raparperipiirakka4_tv_0608.jpg



Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään.
Kääntele seos raparperipalojen joukkoon.
Levitä seos pohjan päälle.


 kk_raparperipiirakka5_tv_0608.jpg



Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet,

vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi

seokseksi.



 kk_raparperipiirakka6_tv_0608.jpg



Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin
keskitasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen kera.