Eilen tajusin etten koskaan ollut leiponut tikrukakkua. Siispä sitä piti kokeilla.
Ohjeita tikrukakulle löytyi vaikka kuinka monta, sekä netistä että omasta kirjahyllystä, vaikka monet ohjeista olivat kovin samanlaisia. Otin muutamasta ohjeista ne "parhaat palat" ja tein sitten näin:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
Osaan taikinasta:
3 rkl kaakaota
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja vatkaa. Lisää vehnäjauhot mihin leivinjauhe ja vaniljasokeri on sekoitettu. Vatkaa lopuksi maito sekaan.
Jaa taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakao.
Nosta ensin vaaleata taikinaa voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Sitten vuorossa on tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50-55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi hammastikulla.