Tein tänään ihan tavallista jauhelihakeittoa. En kuitenkaan pystynyt vastustamaan kiusausta lisätä hieman kuivattuja kosteikkovahveroita siihen. Lisäsin vain kourallisen sieniä murskattuna. Hyvää oli, sienenmaku ei ollut kovin voimakas tuolla määrällä, ihan hyvä vaan kun mieheni ei ole mikään sienifriikki. ;-)

200947.jpg

5 isoa perunaa

4 isoa porkkanaa

Pala lanttua

Pala juuriselleriä

2 sipulia

Vettä

1 lihaliemikuutio

1 kasvisliemikuutio

Kokonaisia maustepippureita

2 laakerinlehteä

(Kuivattuja sieniä)

400 g jauhelihaa

Tilkka öljyä paistamiseen

Mausteita (Pippuria ja pieni ripaus grillimaustetta)

Persiljasilppua

Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit, laita palat kattilaan. Lisää vettä, liemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet (myös sienet). Anna kiehua niin kauan että juurekset ovat melkein kypsiä.
Paista jauheliha pannulla ja mausta. Kaada jauheliha kattilaan ja kiehauta. Lisää persiljasilppu juuri ennen tarjoilua.