Tämä ohje on mitä mainioin, pyöritä sämpylät illalla pellille ja laita jääkaappiin. Aamulla työnnät pellin uuniin ja sinulla on tuoreita sämpylöitä aamukahvin kanssa. =)
Suuri kiitos hyvälle ystävälleni tästä ohjeesta! =)

133414.jpg

50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa

5 dl nestettä (vettä, maitoa, piimää...)

75 g voisulaa/öljyä

10-13 dl jauhoja

Murenna hiiva kulhon pohjalle, ripottele suola hiivan päälle. Odota hetki että hiiva "sulaa", välillä sekoittaen. Lisää kylmä neste ja osa jauhoista, vaivaa taikinaa välillä jauhoja lisäen, lisää viimeiseksi sulatettu voi tai öljy.
Tee taikinasta sämpylöitä ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Peitä sämpylät kostealla keittiöpyyheellä ja laita pelti jääkaappiin yöksi.

Aamulla: Ota pelti jääkaapista ja sivele sämpylät vedellä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Herkuttele tuoreilla sämpylöillä!

Kokeile vaihtelun vuoksi lisätä esim. porkkanaraastetta, kaurahiutaleita, auringonkukansieminiä tai leseitä taikinaan. Päälle voi ripotella unikonsiemeniä, seesaminsiemeniä, juustoraastetta, leseitä tai jotain muuta hyvää.