Pitkästä aikaa tein taas glögijuustokakkua ja vein sen mukanani siskon synttäreille.

Ohje on se vanha, alunperin Pirkan mutta nappasin sen taas Hellapoliisilta ja tein kakun näin:

 

 

Glögijuustotorttu

Pohja: 

150-200g piparkakkuja
75-100g voita

Täyte:

200g Philadelphiaa
2dl kuohukermaa
0,5dl sokeria
2 munaa
0,5tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille:

2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim lihanuijalla. Sulata voi ja sekoita piparinmurut voisulan  joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen.
Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna.
Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.