tiistai, 14. marraskuu 2006
Naurava nakkikastike ja peruna-purjokiusaus
Peruna-purjokiusaus:
2 pussia (á 400 g) peruna-purjosekoitusta
2 dl maitoa
Suolaa
Kaada peruna-purjosekoitus uuninkestävään vuokaan, ripottele päälle suolaa ja kaada vuokaan maito. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunnin, sekoittele perunoita paiston aikana muutama kerta.
Naurava nakkikastike:
HK:n pikkuprinssi nakkeja
1-2 sipulia
Öljyä paistamiseen
3-4 rkl vehnäjauhoja
Noin 4 dl vettä
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
1-2 rkl lihafondia (tai 1/2 -1 lihaliemikuutio)
Mustapippuria
Persiljasilppua
Silppua sipuli ja leikkaa nakkien päihin "nauru-viillot". Paista nakkeja ja sipulisilppu öljytilkassa. Ripottele päälle jauhot, sekoita ja anna jauhojen ruskistua. Kaada kylmä vesi pannulle ja sekoita. Anna kastikkeen sakeutua ja lisää mausteet. Anna muhia hetken, tarkista maku, lisää persiljasilppu juuri ennen tarjoilua.
Ja kyllä nauratti...