Sain kunnian tehdä kaksi kakkua pienen tytön ristiäisiin. Kovasti minua jännitti koko homma kun minkäänlaista koulutusta kakuntekoon ja koristeluun ei ole. Ristiäiset pidettiin eilen ja koko päivän jännitin että mitäköhän vieraat ja vanhemmat tykkäsivät. Onneksi illalla tuli sähköpostia jossa luki että kakut olivat olleet niin hyviä ja kinuskikakku oli hävinnyt kokonaan, vaaleanpunaisesta kakusta oli jäänyt jäljelle vain pieni pala. Hymy Eli helpottuneena ja onnellisena menin sitten nukkumaan. Kieli ulkona

 

 

Tässä kakussa on 4 munan pohja:

 

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Käännä muna-sokeri seokseen vehnäjauhot mihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina margariinilla ja korppujauhoilla vuorattuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa kypsäksi (tee koe hammastikulla) Kumoa valmis kakkupohja jäähtymään.

 

Välissä on samanlaista vadelma-valkosuklaa-tuorejuustovaahtoa kuten tässä kakussa ja kakkupohja on myös samalla tavalla kostutettu, klik.

 

Kakun päällä (marsipaanin alla) vaahdotettua Flora Vispiä. Ja päällimmäisenä siis marsipaania. Kaksi pötköä vaaleanpunaista ja noin puolikas pötkö valkoista jotta väristä tulisi edes vähän hempeämpi.

 

Koristeet tehty sokerimassasta.

 

Kinuskikakku

 

Toinen kakku oli sitten kinuskikakku.

 

 

Tässäkin 4 munan pohja jonka kostutin vaniljamaidolla (maitoa ja vaniljasokeria)

 

Täytteenä noin 1 ½ purkkia Flora Vispiä vaahdotettuna johon sekoitin yhden rasian Valio Viola appelsiinituorejuustoa ja hieman sokeria. Välissä myös 2 purkkia vauvanruokasosetta, mangoa makua antamaan. Appelsiinihillo/-marmeladi olisi ollut hyvä mutta se oli vähän myöhäistä miettiä sitä perjantai iltana. Silmänisku

 

Päällä kinuskia jota sain keittää kaksi satsia ja kuitenkin kinuski oli ollut hieman liian sitkeetä. Ohjeen löysin Kinuskikissalta.

Eli 2 desiä kermaa ja 2 desiä fariinisokeria.

Ensimmäistä satsia olin keittänyt noin 11 minuuttia kun tein pisarkokeen ja se oli mielestäni sellasita mitä pitääkin. Kaadoin kinuskin kakun päälle ja hups, sehän kovettui aivan liikaa.

Ei auttanut muu kun vetäistä kinuski kakun pinnasta pois, onneksi tämä onnistui hyvin, ja keittää uusi satsi. Tällä kertaa tein kokeen kun kinuski oli kiehunut 7 ½ minuuttia ja se oli jo silloin valmista. Kuitenkin kinuski ollut ihan aavistuksen liian sitkeetä, eli vieläkin lyhyempi keittoaika olisi riittänyt. Nolostunut Onneksi kakkua oli kuitenkin pystynyt leikata ja syödä ilman mitään suurimpia ongelmia. Eli taas ollaan vähän viisaimpia, ehkä... Silmänisku

 

Pursotukset vaahdotettua Flora Vispiä. Koristeluna sokerihelmiä ja sokerimassasta tehty ruusu.