Alunperin minun oli tarkoitus tehdä kasvislasagnea mutta lähikaupan he-vi tiskiltä ei löytynyt tarpeeksi tuoreita vihanneksia ja en halunnut käyttää siihen pakastevihanneksia joten tähänkin tuli sitten jauhelihaa. Tätä tehdessäni innostuin kuitenkin raastamaan jauhelihan ja sipulin joukkoon muutaman porkkanan ja omenan. Myös avattu fetajuusto purkki päätyi saman syssyyn. Ja hyväähän tämä oli. Rupesin myös miettimään näin jälkikäteen että raastettu juuriselleri voisi tässä maistua todella hyvältä. .. =)

359581.jpg

"Punainen kastike":

Tilkka öljyä paistamiseen

300-400 g jauhelihaa (Miten olisi broiskun jauheliha?)

1 iso sipuli

3-4 porkkanaa

2 omenaa

2 purkkia tomaattimurskaa

Raastettua valkosipulia oman maun mukaan

Kuivattua basilikaa ja oreganoa

Rouhittua mustapippuria

Suolaa

Juustokastike:

Nokare voita tai margariinia

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 litra maitoa

1 paketti Koskenlaskija Voimakasta

Viherpippuria

Suolaa

Lisäksi:

Lasagnelevyjä

Väliin fetajuusto kuutioita

Silppua sipuli, raasta valkosipulia, porkkanat ja omenat. Ruskista öljytilkassa jauheliha, sipulit, porkkanaraaste ja omenaraaste. Lisää pannulle tomaattimurska ja mausteet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä sen ajan että valmistat juustokastikkeen.
Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot, sekoita, älä ruskista. Lisää maito kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna seoksen saostua, lisää Koskenlaskija paloiteltuna, viherpippuria ja suolaa. Anna muhia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen niin kauan että juusto on sulanut.
Aloita lasagnen kokoaminen. Laita uuninkestävän vuoan pohjalle ensin "punaista kastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten "punaista kastiketta" taas, fetajuusto kuutioita väliin ja niitten päälle juustokastiketta. Tee näitä kerroksia niin monta mihin ainekset riittävät, lopeta kuitenkin siihen että päällimmäiseksi jää juustokastiketta.
Paista lasagne 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.