maanantai, 29. tammikuu 2007
Hieman erilainen lasagne
"Punainen kastike":
Tilkka öljyä paistamiseen
300-400 g jauhelihaa (Miten olisi broiskun jauheliha?)
1 iso sipuli
3-4 porkkanaa
2 omenaa
2 purkkia tomaattimurskaa
Raastettua valkosipulia oman maun mukaan
Kuivattua basilikaa ja oreganoa
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
Juustokastike:
Nokare voita tai margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
1 paketti Koskenlaskija Voimakasta
Viherpippuria
Suolaa
Lisäksi:
Lasagnelevyjä
Väliin fetajuusto kuutioita
Silppua sipuli, raasta valkosipulia, porkkanat ja omenat. Ruskista öljytilkassa jauheliha, sipulit, porkkanaraaste ja omenaraaste. Lisää pannulle tomaattimurska ja mausteet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä sen ajan että valmistat juustokastikkeen.
Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot, sekoita, älä ruskista. Lisää maito kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna seoksen saostua, lisää Koskenlaskija paloiteltuna, viherpippuria ja suolaa. Anna muhia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen niin kauan että juusto on sulanut.
Aloita lasagnen kokoaminen. Laita uuninkestävän vuoan pohjalle ensin "punaista kastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten "punaista kastiketta" taas, fetajuusto kuutioita väliin ja niitten päälle juustokastiketta. Tee näitä kerroksia niin monta mihin ainekset riittävät, lopeta kuitenkin siihen että päällimmäiseksi jää juustokastiketta.
Paista lasagne 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.