Siskolleni tein tällaisen synttärikakun. Välissä Karamelli cakes blogista löytämäni ihana appelsiinitäyte ja oma pieni testi, maitosuklaatäyte.

 

1241457479_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1241457491_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1241457501_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohjana 6 munan vaalea kakkupohja (kuten tässä), jonka kostutin vaniljamaidolla.

 

Välissä Karamelli cakes blogista löydetty appelsiinitäyte johon lisäsin vielä ½ dl sokeria, oli muuten minun makuuni liian rivakkaa. Kopioin ohjeen tähän alle:


"Tämä on reilunkokoinen täyte. Tällä määrällä voi helposti täyttää kolme väliä täytekakusta (halkaisijaltaan 24-26 cm vuoka).

 

Appelsiinitäyte

2,5 dl Flora vispiä

200 g appelsiinituorejuustoa

4 dl Valion veriappelsiinijogurttia

2 tl vaniljasokeria

1/2 appelsiinin kuori

3 rkl appelsiinimehua

4 liivatelehteä

(minä lisäsin vielä ½ dl sokeria sekaan)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri, tuorejuusto, jogurtti sekä appelsiinin kuori. Sulata liivatteet kuumaan appelsiinimehuun ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoseokseen."

 

Toinen täyte oli oma onnistunut testi, eli maitosuklaamousse:

 

200 g Fazerin sinistä maitosuklaata

2 dl kuohukermaa

 

Paloittele suklaa kattilaan ja kaada kerma joukkoon. Sulata suklaa kermaan miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos. Kun seos on kylmää, vatkaa sähkövatkaimella seosta vaahdoksi.

 

Päällä ja pursotukset ovat vaahdotettua Flora Vispiä mihin sekoitin maitorahkaa ja tietty sokeriakin.

Sivupursotukset ovat tehty isolla lehtityllalla.

 

Ruusut ja lehdet ovat värjättyä marsipaania.