lauantai, 23. helmikuu 2008
Suklainen suklaakakku
Pohja on paistettu pienempään vuokaan (halkaisija noin 20 cm)
Pohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaota
Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot mihin leivinjauhe ja kaakao on sekoitettu varovasti, kääntele sekaisin. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa kypsäksi. Kokeile hammastikulla kypsyyttä.
Jaa pohja kahteen/kolmeen osaan.
Kostutukseen:
Vaniljamaitoa (maitoa ja vaniljasokeria)
Täyte:
200 g Philadelphiajuustoa
200 g hyvää tummaa suklaata
(Ripaus sokeria jos suklaa on liian kitkerä)
Sulata suklaa ja sekoita juuston (ja sokerin) kanssa tahnaksi. Täytä kostutettu kakku tahnalla.
Päällä:
2 1/2 dl Flora Vispiä
200 g tummaa suklaata
Sulata suklaa, vatkaa Vispi ja sekoita ne varovasti keskenään. Pursota tai levitä kakun päälle ja ympärille.
Koristeluun:
Pikeerikukkia