130568.jpg

Pohja:

2 dl 42 asteista vettä

2 tl kuivahiivaa

1 tl suolaa

Noin 5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl öljyä

Sekoita kuivahiiva veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot vähitellen, lopuksi öljy. Vaivaa taikina tasaisesksi. Kauli taikinaa uunipellin kokoiseksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Tomaattikastike:

Tilkka öljyä

1-2 silputtua sipulia

Raastettua valkosipulia oman maun mukaan

500 g paseerattuja tomaatteja

Tabascoa

1 tl suolaa

1/2 - 1 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl kuivattua oreganoa

Silputtua basilikaa

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää paseeratut tomaatit, valkosipuliraaste, suola ja mausteet. Kiehauta hiljalleen noin 20 minuuttia.
Levitä tomaattikastike pohjan päälle ja täytä pizza haluamallasi täytteillä.

Meillä oli täytteenä:

Juustoraastetta

Tonnikalaa

Katkarapuja

Tomaattia

Ananasta

Sipulia

Toisella puoliskolla oli:

Juustoraastetta

Paistettua jauhelihaa

Pepperonimakkaraa

Punaista paprikaa

Ananasta

Sipulia

Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.