lauantai, 22. heinäkuu 2006
Pizza
Pohja:
2 dl 42 asteista vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
Noin 5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
Sekoita kuivahiiva veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot vähitellen, lopuksi öljy. Vaivaa taikina tasaisesksi. Kauli taikinaa uunipellin kokoiseksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Tomaattikastike:
Tilkka öljyä
1-2 silputtua sipulia
Raastettua valkosipulia oman maun mukaan
500 g paseerattuja tomaatteja
Tabascoa
1 tl suolaa
1/2 - 1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa
Silputtua basilikaa
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää paseeratut tomaatit, valkosipuliraaste, suola ja mausteet. Kiehauta hiljalleen noin 20 minuuttia.
Levitä tomaattikastike pohjan päälle ja täytä pizza haluamallasi täytteillä.
Meillä oli täytteenä:
Juustoraastetta
Tonnikalaa
Katkarapuja
Tomaattia
Ananasta
Sipulia
Toisella puoliskolla oli:
Juustoraastetta
Paistettua jauhelihaa
Pepperonimakkaraa
Punaista paprikaa
Ananasta
Sipulia
Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.